INGREDIENTE:
* 2 plicuri ceai scortisoara ( al qarf al shay ) sau 2 stickuri de scortsioara
* apa clocotita
* zahar dupa gust
PREPARARE:
Se pune la incalzit apa, se adauga pliculete de scortisoara si se lasa pana da in clocot.
Se acopera pentru 5 min , iar apoi se toarna in cescute.
Pentru varianta cu stickurile de scortisoara ( daca nu dispuneti de plicurile deja preparate de scosrtisoara ), se maruntesc in cescuta, intre timp se pune apa la fiert, iar cand este gata se toarna in cescuta peste scortisoara usor maruntita.
Eu mai prefer si varianta cu scortisoara pudra si ginger.
Se serveste alaturi de dulciuri.
2 comments:
La scortisoara pudra, cat se pune la o cana de 250 ml?
Aproximativ 1 jumatate de lingurita. Depinde si de gusturi...daca va place mai aromat puteti pune chiar si 1 lingurita fara varf.
Trimiteți un comentariu