Cauta reteta

Vita in sos stil saudit - Gorsan




INGREDIENTE:
* ulei floarea soarelui
* 750 gr vita taiate cub sau cu os
* 2 cepe taiate juliene
* 8 usturoi pisati ( jumatate din cantitate se foloseste la inceput iar cealalta o veti folosi chiar inainte de a stinge focul cand mancarea este gata )
* 2 rosii taiate in bucati mai mari
* un cartof taiat cubulete 
* un morcov taiat solzi (in lung )
* un ardei dulce rosu 
* o legatura coriandru proaspat ( sau un sfert de cana pt o aroma mai puternica) Atentie : se foloseste o parte din el la inceput iar cealalta parte se adauga la sfarsit
*  1 lingurita scortisoara
* 1 lingurita chimen pudra
* 1 lingurita coriandru pudra
* 1 lingurita piper negru ( dar mie imi place sa-l inlocuiesc cu boia iute sau chilli proaspat maruntit)
* 1 lingurita turmeric
* 1 lingurita cardamom pudra ( sau 6 boabe cardamom - eu am folosit boabele )
* 1 lingura bulion (sos de rosii )
* 2 cuburi maggie - unul de vita si unul de legume
* apa in care a fiert carnea de vita (2 cani ) sau apa

Aici am editat reteta caci nu aveam ce imi trebuie si asadar am inlocuit dupa cum urmeaza:
* 1 cutie fasole prefiarta ( in loc de  un dovlecel taiat rondele cum este reteta originala )
* 1 cutie fasole verde pastai prefiarta ( in loc de 2-3 bucati de dovleac (coja curatata )  taiate cum este in reteta originala ). 
Dar sfatul meu este sa urmati reteta originala .


PREPARARE:
Se pune orezul la fiert intr-o lingurita de curry si sare sau daca folositi basmati puneti doar sare. Cand este gata se tine acoperit pentru a ramane cald  caci se va servi separat.
Intr-o cratita se caleste ceapa in ulei cu o parte din usturoiul pisat, sare si o mica parte din coriandru proaspat pe care l-ati maruntit. Apoi se adauga carnea de vita si toate condimentele. 
Se amesteca bine circa 5 min, dupa care se adauga cuburile de maggie, rosiile taiate bucati, bulionul  si apa in care a fiert vita ( sau 2 cani de apa ).
Se lasa la foc mijlociu 8-10 minute apoi se adauga morcovii, cartofii, dovleceii, bucatele de dovleac si ardeiul.
Se lasa pe foc pana carnea devine frageda iar legumele sunt facute. Aproape spre sfarsit adaugati cantitatea de coriandru proaspat pe care a-ti lasat-o pt mai tarziu si cealalta jumatate de usturoi ramasa.
Se serveste alaturi de orez sau paine .
Pofta buna !


Total continuturi

Gustariarabestiblogspot. Un produs Blogger.