INGREDIENTE:
* 1 ½ kg cartofi , mici
* 2 linguri de ulei pentru prajit
* 2 cepe medii sau ( 250 gr tocate )
* 750 g carne de vita tocata
* 2 linguri de ulei pentru prajit
* 2 cepe medii sau ( 250 gr tocate )
* 750 g carne de vita tocata
* ½ lingurita sare
*¼ lingurita piper negru
* ½ lingurita condimente
* 2 linguri de seminte de pin , prajite in unt
* coriandru proaspat
* optional: cascaval ras sau parmezan
PENTRU SOS:
* 2 linguri de ulei de masline
*4 catei de usturoi feliati
*4 catei de usturoi feliati
* 3 rosii medii
* 1/4 lingurita nuscoara
* coriandru proaspat
* 2 linguri de pasta de tomate
* 2 cuburi MAGGI ® bulion de pui
* ¼ lingura de piper negru macinat
* 2 cani de apa sau 500 ml
PREPARARE:
Curatati cartofii si taiati-i pe jumatate. Taiati partea de jos pentru a avea o baza dreapta , apoi scobiti centrul si prajiti-i in ulei la foc mare , pana cand obtin culoare aurie si jumatate fierti . .Intre timp , incalziti uleiul intr-o tigaie , se pune ceapa la calit timp de 3 minute . Adauga-ti carnea tocata si amestecati pana cand carnea este gatita . Se condimenteaza cu sare si condimente . Se adauga semintele de pin prajite si coriandru proaspat .
Umpleti cartofii cu carnea de vita si treceti la a prepara sosul de rosii.
Pentru a face sosul : ulei de masline intr- o cratita, adaugati usturoiul, apoi rosiile, nuscoara si se amesteca timp de 5 minute . Se Adauga pasta de tomate, Maggi ® bulion de pui cuburi , piper negru , coriandru si apa . Se fierbe timp de 10 minute la foc mic .
Aranjați cartofii umpluti pe o tava, iar deasupra sosul de rosii .Radeti cascavalul deasupra si acoperiti tava cu folie de aluminiu . Se coace in cuptorul preincalzit la 200 ° C, circa 40 minute sau pana cand cartofii sunt fierti .
0 comments:
Trimiteți un comentariu