INGREDIENTE:
* 1/2 kg carne de vita ( sau miel) macinata ,
* 1/2 kg carne de vita ( sau miel) macinata ,
*1 ceapa medie,
* 1 legatura de patrunjel,
* condimente pt kofta( daca Nu aveti ,puneti urmatoarele : care o lingurita din - piper,chimen,scortisoara,coriandru,ghimbir,nucsoara),
* 2 cartofi feliati ( Depinde de Nr pers. eu am pus 3 )
* 2 lamai,
* 6 linguri tahini ( pasta de Susan )
* 1 lingurita sare
* 1 cub Maggie ( vita )
* piper
* optional pt decorat - pini cu sumak si coriandru
PREPARARE:
Intr un castron se amesteca carnea macinata cu patrujelul si o ceapa ( maruntite la robot).
Se adauga condimentele de kofta si sarea ; se amesteca bine.
Cu mana Putin umezita ,se fac niste chiftelute in forma cilindrica si se aseaza in tava de cuptor de jur imprejur iar in mijloc cartofii.
Se sareaza si pipereaza cartofii, se toarna in tava apa fierbinte 2 degete (cat sa nu acopere chiftele) si se adauga cubul Maggie.
Se pune la cuptorul preincalzit la 220 grade iar cand incepe sa fiarba , se reduce temperature la 180 de grade.
Se lasa la cuptor cca 30 de minute.
Se adauga condimentele de kofta si sarea ; se amesteca bine.
Cu mana Putin umezita ,se fac niste chiftelute in forma cilindrica si se aseaza in tava de cuptor de jur imprejur iar in mijloc cartofii.
Se sareaza si pipereaza cartofii, se toarna in tava apa fierbinte 2 degete (cat sa nu acopere chiftele) si se adauga cubul Maggie.
Se pune la cuptorul preincalzit la 220 grade iar cand incepe sa fiarba , se reduce temperature la 180 de grade.
Se lasa la cuptor cca 30 de minute.
Apoi se Muta inca 10 min la Focul de sus pt a se rumeni chiftele.
Intr-un castronel se pun cele 6 linguri de pasta de Susan , se adauga sarea, piperul si sucul de la cele 2 lamai si se amesteca bine; apoi se adauga treptat o jumate de Cana de apa fierbinte sa se subtieze pasta obtinuta.
Se toarna in tava peste chiftelute si se mai lasa la cuptor inca 10 minute pana s-au rumenit.
Intr-un castronel se pun cele 6 linguri de pasta de Susan , se adauga sarea, piperul si sucul de la cele 2 lamai si se amesteca bine; apoi se adauga treptat o jumate de Cana de apa fierbinte sa se subtieze pasta obtinuta.
Se toarna in tava peste chiftelute si se mai lasa la cuptor inca 10 minute pana s-au rumenit.
Se decoreaza cu pini, sumak si coriandru.
Se serveste cu garnitura de orez.
Se serveste cu garnitura de orez.
0 comments:
Trimiteți un comentariu