INGREDIENTE:
* 4-5 cani de zeama pui ( unde a fiert puiul sau alta carne) sau legume
* 2 cuburi maggie ( eu prefer de vita )
* 1 jumatate de pachet linte
* 1 cana jumate bulgur
* 1 morcov ( optional )
* 2 cepe mici taiate julien
* 1 dovlecel
* jumatate de dovleac ( bostan )
* 3 foi de dafin
* 3-4 catei usturoi pisati
* zeama de la 1 lamaie
* chilli sau piper
* scortisoara
* 2 lingurite condimente all spices ( baharat ) sau gulf mix spices
* ulei de masline
* coaja rasa de la lamie
* fennel ( optional)
* coriandru fresh sau patrunjel pt ornare ( eu am uitat sa pun )
PREPARARE:
Se combina lintele, ceapa, sarea, chilli, foile de dafin si condimentele in zeama de pui sau apa in care veti pune 2 cuburi de maggie.
Se lasa la foc mediu circa 20 -30 minute pentru a fierbe lintea.
Dupa ce au fiert, se adauga si bulgurul cu zeama de lamie.Se mai adauga condimente daca este necesar.
Dupa ce lintea si bulgurul sunt facute se da focul la mic si intr-o tigaie care sa nu lipeasca intr-o lingura de ulei de masline se pune dovlecelul taiat, dovleacul, usturoiul pisat, lamaia rasa, putina scortisoara, sare si putina zeama de lamaie.
Se lasa pe foc cc 10 min, dupa care se scoate din aceasta tigaie si se rastoarna in oala cu linte si bulgur.
Se amesteca si se mai lasa la foc mic si se adauga si morcovul.
Cand totul este gata, se stinge focul si se serveste.
Se poate servi in combinatie cu iaurt sau pane "pita" ( sau lipie ).
*Pentru cine nu are condimentele mentionate mai sus "all spices"
sau " gulf mix spices" fie va folosi ceea ce are prin casa (ex. masala...) sau le va prepara acasa.
Voi posta instructiunile pentru a perpara acasa mixul de condimente "baharat"
1 comments:
Arata absolut delicios toate mancarurile tale.felicitari! O sa incerc cateva retete.
Trimiteți un comentariu