INGREDIENTE:
*6 boabe cardamom, usor zdrobite
*1 foaie de dafin
*1 baton de scortisoara
*1 lingurita de sare
*6 cani cu legume tocate mixte (cum ar fi broccoli, conopida, morcovi, mazare, fasole verde;
se pot folosi crude sau congelate)
*3 linguri ulei vegetal
*1 ceapa mare, taiata felii subtiri
*4 catei de usturoi, tocati
*2bucati ghimbir tocatate
*3 cuisoare
*1 lingurita coriandru
*1 lingurita chimen
*1/2 lingurita scortisoara pudra
*1/4 lingurita piper
*1/4 ceasca de apa
*1 varf cutit sofran dizolvat in apa calda 1/4 ceasca
GARNITURA:
*1 lingurita ghee ulei vegetal
*1/4 ceasca stafide
*1/4 ceasca cashews sau caju
*1/4 ceasca tocat coriandru
PREPARARE:
Se clateste orezulde 3-4 ori pana cand apa este limpede. Se lasa orezul in apa timp de cel puțin 30 de minute si apoi se scurge.Se pune intr-o oala medie apa la fiert. Adaugati orezul, condimentele si sarea. Se fierbe pana cand orezul este putin al dente ( sa nu fie moale sa lipeasca ), aproximativ 10 minute. Scurgeti bine si acoperiti oala pentru a se incalzi. Fierbeti legumele daca acestea nu sunt congelate.Preincalziti cuptorul.
Intr-o tigaie mare sau cratita, se incalzeste uleiul vegetal.Puneti ceapa, amestecand, pana devine aurie. Adaugati usturoiul si ghimbirul, gatiti, amestecand, timp de un minut. Adsugati condimentele si gatiti, amestecand, pentru un minut. Adaugati apoi apa, legume, si sare, se reduce focul la mediu, si gatiti, amestecand ocazional, pana cand legumele sunt incalzite.
Jumatate din cantitatea de orez puneti-o intr-un vas de copt. Imprastiati deasupra legumele uniform si apoi cealalta cantitate de orez ramas. Puneti deasupra amestecul de sofran-apa. Acoperiti vasul cu o folie de aluminiu sau capac si lasati la cuptor timp de 15 minute.
In aceelasi timp se incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu.Se pun stafidele si caju si gatiti, amestecand, pana cand stafidele se umfla și cashews sau caju sunt prajite ( caju devin aurii ).
Inainte de a servi, puneti garnitura biryani cu stafide, caju, si coriandru.
0 comments:
Trimiteți un comentariu