DESERT "AL KHABEESAH"
- un desert traditional din faina, care este incalzita la foc mic pana devine culoare maronie, se adauga apa de trandafir, zahar, ghee si cardamom .Amestecul este apoi lasat pe foc mediu, pana devine ca in imagine. Simplu si gustos !
http://www.youtube.com/
4 comments:
Buna,
Am si eu o intrebare legata de dulciurile arabesti in general. Am tot cumparat din bucuresti diferite sticle cu apa de trandafiri sau apa de portocale sau apa de flori (erau 2-3 arome scrise pe sticla dar semanau la gust cu apa de portocale) si am pus la prajituri dar parca tot nu au gustul prajiturilor cumparate de la o cofetarie libaneza din bucuresti numita fadel. Acolo dupa ce mananci o prajitura iti ramane pe limba o aroma f placuta, in schimb apele astea de flori parca strica toata prajitura, cam neplacute la gust. I-am intrebat ce arome folosesc si mi-au spus apa de flori si apa de trandafiri dar nu seamana la gust cu ce am cumparat (am cumparat chiar de la ei niste sticlute cu aceste ape dartot degeaba). Tu ce folosesti? In cofetariile arabe ce arome se folosesc? Imi place mult gustul acela care imi ramane dupa ce mananc prajituri de la cofetaria fadel dar nu reusesc sa identific aceasta aroma.
Multumesc,
Eugen
Buna ziua, tot secretul sta in cardamom. Folositi acest condiment in dulciuri ( de preferinta pudra sau pisat ) pe langa aromele de transadifiri sau portocale.
Buna,
Am intrat aici din nou dupa mai mult timp. Multumesc mult de tot, o sa incerc si cu cardamon. Cu cardamonul nu prea m-am impacat cand l-am tot incercat in cafea (imi venea inapoi in gura mult timp dupa ce beam cafeaua si am renuntat la el, dar mai fac niste incercari).
Imi face o placere deosebita sa citesc acest blog, multumesc pentru informatii, sunt mare admirator al culturii arabe (istorie, geoegrafie, muzica, arta culinara). Am invatat foarte multe de aici, din nou multumesc pentru tot
Eugen
Cu placere si eu va multumesc pentru vizita si va doresc pofta buna !
Trimiteți un comentariu