Puteti alege sa o faceti cat mai bogata in fructe uscate ( nuci, stafide , nuca de cocos...etc ) sau puteti opta pentru varianta mai simpla cu doar o usoara imprastiere de fructe uscate. Eu am facut varianta 2 , dar multi o prefera pe 1.
Puteti folosi din 3 cani - jumatate lapte si cealalta jumatate smantana.
INGREDIENTE :
* un foietaj decongelat
* 1/3 ceasca fructe uscate ( stafide, caise uscate, cirese uscate, banane uscate, nuci, fistic, samburi pin ..etc )
* 1 1/2 cana lapte integral
* 1 1/2 cana crema de lapte ( qashta se gaseste in magazinele arabesti sau daca nu aveti puteti pune smantana )
* 1 lingurita extract de vanilie
* 1/4 cana zahar
* migdale pentru ornat
MOD DE PREPARARE:
Se incalzeste cuptorul si se intinde o foaie de aluat pe tava bine unsa cu unt sau pe o foaie de copt. Se coace pentru 15 minute pana cand se umfla si se schimba culoarea. Scoateti deoparte.
Intre timp puneti la foc laptele, smantana, vanilia , zaharul intr-o cratita pana cand se formeaza niste bule pe marginea oalei. Opriti focul si intre timp treceti la pasul urmator.
Dati caldura mai mare la cuptor . Faramitati aluatul care a stat la cuptor, ungeti o tava si imprastiati-l in tava impreuna cu fructele uscate . Turnati mai apoi mixtura cu lapte peste acestea. Se da la cuptor pentru 15 minute pana cand partea de sus devine aurie.
Se raceste putin inainte de sevire .
Se imprastie deasupra migdalele inainte de servire.
0 comments:
Trimiteți un comentariu