INGREDIENTE:
* 1 lingura de ghimbir proaspat ras ( sau 1 radacina ghimbir mica )
* 2 cani de apa
* miere
* sucul de la o jumatate de lamaie
OPTIONAL :
* scortiosoara
* cuisoare
PREPARARE:
Se pune ghimbirul la fiert pentru 3-4 minute. Se adauga sucul de lamaie ( si celelate ingrediente optionale ).
Se amesteca si se lasa pe foc pana da un clocot.
Se stinge, (se strecoara daca s-a folosit ghimbirul ras si cuisoarele ), se acopera si se lasa 5 minute deoparte, apoi se indulceste cu mierea de albine.
Se serveste alaturi de dulciuri sau produse de patiserie.
* Daca nu gasiti ghimbir proaspat, il puteti folosi pe cel pudra ( cred ca se gaseste si la plafar )
Pentru persoanele care nu stiu, acesta arata asa
Iar in tarile arabe, il putem gasi sub unul dintre diferitele aspecte .
0 comments:
Trimiteți un comentariu