INGREDIENTE:
* 3 cani apa in care a fiert carne ( pui sau vita )
*1 morcov
*1 ceapa
*1 telina mica
*100 g migdale
*30 g muguri de pin
*50 g stafide
*300 g orez
*5 boabe cardamom
*sare dupa gust
*100 g unt
*50 ml ulei
PREPARARE:
Intr-o cratita topeste untul si pune orezul spalat si scurs. Caleste-l pana ce scade apa. Adauga zeama de supa astfel incat sa fie 3 degete deasupra orezului. Cand incepe sa fiarba, da focul mic si lasa pana ce bobul e aproape fiert.
In acest timp pune uleiul intr-o tigaie si prajeste putin boabele ce cardamom. Scoate-le. Pune migdalele si mugurii de pin si prajeste-le pana devin aurii. Scoate-le din ulei. Adauga stafidele si ai grija ca se prajesc practic instantaneu!
Amesteca usor totul adauga orezul,sare si piper si da cratita la cuptor pentru 10- 15 min.
0 comments:
Trimiteți un comentariu