INGREDIENTE :
* 2 cani fasole alba lasata la inmuiat peste noapte
* 6 catei usturoi pisati
* 3/4 ceasca ulei ulei masline extravirgin
* 2 linguri de za'atar
* coaja de la 2 lamaii
* sucul de la 1 1/2 lamaie
* 1/4 zahar daca este nevoie
PREPARARE:
Se aduce la fiert fasolea si usturoiul intr-o oala mare pentru cateva minute, apoi se reduce focul.
Se acopera cu un capac jumatate de oala, lasand fasolea sa devina moale.
Adaugati sare pentru gust si lasati-o la racit .
Pastrati separat 1/2 cana din lichidul in care a fiert si transferati intr-un mixer ( lichidul cu fasolea racita ).
Adaugati uleiul de masline, za'atarul , coaja de lamaie ,sucul de lamaie si mixati pana devine fasolea devine ca o pasta.
Se mai adauga sare , daca este nevoie si za'atar iar daca gustul nu are o aroma desosebit de puternica, se poate echilibra cu putin zahar.
Se transfera toata compozitia obtinuta intr-un vas pentru servit si se mai adauga deasupa ulei si za'atzr.
Se serveste la temperatura camerei.
Daca doriti sa mai pastrati si pentru mai tarziu,mutati-l intr-un vas mai mic si acoperiti-l cu un strat subtire de ulei de masline si pastrati-l la congelator.
1 comments:
Excelenta reteta!
Arata foarte frumos.
Trimiteți un comentariu