Aceasta este un mic dejun deosebit de delicios sarat si dulce inn aceelasi timp. Am mai postat o varianta de "Balaleet emiratez" acum cativa ani , dar aceasta varinta este mai gustoasa decat cea din arhiva. In Emirate acest fel de mancare traditional se consuma in mod regulat. Este de asemenea servit in sarbatori precum Eid, si ocazii speciale precum nunti. Gustul dulce-sarat combinat cu aroma cardamomului, face ca papilele gustative sa isi mai doreasca inca o portie ! Este foarte interesant de a manca acest fel de mancare pentru prima data, deoarece credeti ca nu va fi delicios, dar va deveni in curand favoritul dvstra.
INGREDIENTE:
* 2 cesti de fidea
*2 linguri de ulei
* 2 cesti de fidea
*2 linguri de ulei
* ¼ cana de ghee (sau un amestec de 2 linguri de unt si 2 linguri de ulei)
* 2/3 ceasca de zahar
*2 linguri cardamom pulbere
* 2 ciupituri generoase de sofran inmuiate in jumatate de cana apa de trandafir
* 4 oua batute cu ¾ lingurita de sare si un varf de cutit de piper negru
* 2/3 ceasca de zahar
*2 linguri cardamom pulbere
* 2 ciupituri generoase de sofran inmuiate in jumatate de cana apa de trandafir
* 4 oua batute cu ¾ lingurita de sare si un varf de cutit de piper negru
PREPARARE:
Intr-o oala mare, se pune destula apa la fiert pentru fidea.
Intre timp, intr-un wok sau tigaie mare, se incalzesc 2 linguri de ulei si se adauga fidea. Cu o lingura de lemn, se amesteca in mod constant fideaua, astfel nu se va arde. Usor se prsjeste fideaua pana cand acesta isi schimba culoarea ( maronie- aurie) . Scoateti wok de pe foc.
Cand apa a inceput sa fiarba, se adaugă fideaua si se lasa pe foc pentru doar 3-4 minute, apoi se scurge. Puneti inapoi in oala.
Intr-un alt vas, incalziti ghee si adaugati zaharul, cardamomul , impreuna cu sofranul si apa de trandafir. Gatiti pana se topeste zaharul si apoi se toarna peste fidea. Acoperiti vasul cu un capac ( sau folie aluminiu ) pentru a mentine cald.
Intr-o tigaie se face o omleta ( aproximativ 3 linguri de ulei si apoi, cand uleiul este foarte fierbinte se adauga ouale batute) .
Intr-un platou de servit, raspanditi fideaua si puneti deasupra omleta de ou.
Bucurati-va! Este foarte delicios!
Intre timp, intr-un wok sau tigaie mare, se incalzesc 2 linguri de ulei si se adauga fidea. Cu o lingura de lemn, se amesteca in mod constant fideaua, astfel nu se va arde. Usor se prsjeste fideaua pana cand acesta isi schimba culoarea ( maronie- aurie) . Scoateti wok de pe foc.
Cand apa a inceput sa fiarba, se adaugă fideaua si se lasa pe foc pentru doar 3-4 minute, apoi se scurge. Puneti inapoi in oala.
Intr-un alt vas, incalziti ghee si adaugati zaharul, cardamomul , impreuna cu sofranul si apa de trandafir. Gatiti pana se topeste zaharul si apoi se toarna peste fidea. Acoperiti vasul cu un capac ( sau folie aluminiu ) pentru a mentine cald.
Intr-o tigaie se face o omleta ( aproximativ 3 linguri de ulei si apoi, cand uleiul este foarte fierbinte se adauga ouale batute) .
Intr-un platou de servit, raspanditi fideaua si puneti deasupra omleta de ou.
Bucurati-va! Este foarte delicios!
0 comments:
Trimiteți un comentariu