Cauta reteta

Bilute din cocos cu ciocolata

Dupa ce am vazut aceasta reteta pe Ya Salam Cooking, m-am decis sa o incerc si eu.
Este o reteta simpla, nu necesita mult timp in preparare si este delicioasa. Atunci cand ne trezim cu musafiri nepoftiti, ii putem servi cu aceste dulciuri care nu necesita decat maximum 20 minute de a le pune pe masa.



Cu mici modificari facute de mine, avem nevoie de:

* 2 1/2 cani nuca de cocos rasa
* 1/3 cana zahar ( de preferinta brun , eu nu am avut si am pus pe cel alb )
* albusul de la 4 oua
* 4 linguri faina
* 1 lingurita sare
* 1 lingura esenta vanilie
* 3 bucati ciocolata menaj
* 2 linguri miere de albine


PREPARARE:
Se incalzeste cuptorul,intre timp se amesteca nuca de cocos, zaharul, faina, albusurile de la oua si vanilia. Se amesteca foarte bine pana se obtine ca o pasta.
Se modeleaza cu mana niste bilute si se aseaza pe tava unsa cu ulei si faina.
Se baga la cuptor la foc mic circa 20 minute, pana cand devin maronii la culoare, atunci stim ca s-au facut.
Separat intr-o oala se pun bucatile de ciocolata la topit la foc mic. Se amesteca continuu si se adauga 1-2 lingrui miere de albine ( depinde cat de groas doriti sa iasa continutul )
Se scot bilutetele de la cuptor, se aseaza pe o farfurie, iar deasupra se toarna ciocolata topita pe fiecare biluta in parte.



3 comments:

Carmen spunea...

Cred ca sint tare bune!
Te asteapta un premiu la mine!
Iti doresc o saptamin frumoasa!

Anonim spunea...

canile sant de cafea? sau mai mari ? deci cat are cana 100,200gr cattt?




O inghititura arabeasca spunea...

Folositi cana de cafea. Depinde ... fiecare cana are un anumit gramaj, a mea de ex avea 150g

Total continuturi