Cauta reteta

Balalit - desert cu fidea



INGREDIENTE:

* 450 gr fidea
* 1 cana zahar
* 3 lingurite cardamom pisat
* 3 linguri apa de trandafiri
* putina esenta de vanilie ( optional ) 
* cateva fire de sofran
* 1 lingura unt + 1 lingura ulei pentru a praji fideaua


PREPARARE:

Se pune lingura de ulei intr-o tigaie la foc mic impreuna cu fideaua . Cine doreste sa urmeze reteta originala, atunci va pune fideaua impreuna cu uleiul si untul pe o tava la cuptor.
Se prajeste pana devine aurie si se adauga untul (amestecati in continuu pentru a nu se lipi).
Lasati maxim 5 min pe foc sa fiarba in putina apa.
Intr-un ibric turnati apa de trandafiri adaugati cardamomul, vanilia ,zaharul  putina apa si amestecati la foc mic.
Apoi luati de pe foc si  turnati deasupra fidelei dupa ce ati stins focul. 
Se ia de pe foc si se serveste calda.
Pofta buna !



2 comments:

Anonim spunea...

Buna.Te rog sa ne spui si cum trebuie sa fie la final.Adica , fideaua trebuie sa fie moale ca la fideluta cu lapte sau ramane crocanta.Am incercat si eu dar am schimbat mult reteta,pentru ca nu am avut ingredientele necesare, si in loc de apa am pus lapte.A iesit delicioasa insa vreau sa fac reteta originala pe viitor si sunt nelamurita cu fideaua.

O inghititura arabeasca spunea...

Buna, fideaua trebuie sa aibe o culoare maronie ( de la prajit ) iar la sfarsit sa fie moale. Unele persoane o prefera corcanta, dar este mai delicioasa moale.

Total continuturi