Cauta reteta

Infuzie karkadyah cu sofran





INGREDIENTE:
* 2 lingurite flori karkadyah 
* 1 lingurita sofran
* zahar pentru gust


PREPARARE:
Se pune la fiert apa , se pun ingredientele de mai sus si se lasa pe foc pana da in clocot.
Se stinge si se aseaza in cescute pentru servire.


Un ceai dulce acrisor, datorita florilor de karkayah ( sau mai pe romaneste "carcadia" sau flori de hibiscus) 
Iata si cum arata karkadyah:




.Nu este de neglijat nici aspectul, culoarea puternica pe care sofranul o da.
Eu am folosit de aceasta data sofran din India care este putin diferit de cel din Iran care la randul lui este considerat in Orient ca fiind de cea mai buna calitate.
Sofranul din India difera la aspect si la gust , culoarea este mai deschisa spre portocaliu pe cand cel din Iran este de un rosu aprins , iar gustul celui din Iran este ceva mai "light" fata de cel din Iran.
Il gasiti si in supermarketurile din Romania ( nu stiu de unde provine ) cu un pret mai ridicat.



Pe langa gsutul deosebit, aceasta infuzie din cate cunosc eu este destul de benefica , o sursa naturala de vitamina C care o contin florile de karkadyah iar sofarnul fiind considerat un bun afrodisiac.

Total continuturi