Cauta reteta

Desert din morcovi ( halawat el jezr )


Aceasta reteta este originala din India, dar cum in Emirate influenta indiana este mult simtita in arta culinara, soacra mea mi-a daruit aceasta retetea extraordinara pe care o fac cu mare placere. Este o reteta simpla ... pe cat de simpla, atat de buna !!!

INGREDIENTE:
* 1kg morcovi trecuti prin razatoare
* 1 cutie nestle milk ( dau daca nu gasisti inlocuiti cu 250 gr lapte ) 
* 1 lingurita praf cardamom ( daca nu aveti praf puneti boabe )
* 3-4 linguri de zahar  
* 1 lingura apa de trandafiri 

PREPARARE:
Se spala morcovii , se trec prin rozatoare ( sa fie cat mai marunt). Se pune laptele la foc mic, cand da in clocot se adauga morcovii rasi impreuna cu 1 lingirita de cardamom si zahar. Se amesteca in continuu si se lasa la fiert pentru 1 ora jumatate pana cand nu se mai zareste pic de lapte in compozitie ( lasati morcovii sa traga laptele ). 
Inainte de a stinge focul adaugati apa de trandafiri. 
Decorati cu cardamom sau fulgi de nuca de cocos.

1 comments:

karma police spunea...

m-ai omorit cu reteta asta..miam

Total continuturi