Cauta reteta

At thareed - Carne emirateza cu legume in sos

Dupa cum se vede si in titlu, aceasta reteta este una pur autentica emirateza . Acest fel era consumat chiar si de Profetul Muhammad (saw)  fiind cunoscut ca felul principal pereferat al acestuia.
Este un fel de mancare principal din carne cu legume si paine "regag" imbibaya in sos. 
De asemenea  painea traditional emirateza "regag" poate fi inlocuita si cu painea "roti" idiana.
Aceasta retete o puteti prepara si cu carne de pui.



INGREDIENTE:
* 1/4 ceasca ulei
* 1 kg carne miel sau vita  taiata marunt
* 2 lingurite  condimente "bezar"  ( emirati spice mix  sau arabic spice mix)
* 5 cuisoare
* 2 ardei iuti sau chilli
* o ceapa medie taiata juliene
* 6 catei de usturoi pisati
* 1 bucata de ghimbir tocata
* 1 lingura chimen pudra
* 1 lingruita piper negru proaspat macinat
* 1/4 lingurita cardamom pisat
*  4 rosii taiate longitudinal
*  2 frunze de dafin
*  4 cartfofi 
* 2 morcovi medii decojiti si taiati
* 2 dovlecei mici
* 2 ardei mari 
* sare
* intre 4 -12 paine "ragag" sau "roti" prajite


PREPARARE:


Se incinge uleiul si se da focul la mijlociu. Intre timp se asezoneaza carnea cu condimentele "spice mix" , dupa care se pune pe foc pana devine aurie. Se intoarce pe toata partile pana se rumeneste in jur de 6 minute. 
Se scoate apoi intr-o farfurie. 
Se adauga cuisoarele, chilli si ceapa intr-o oala si gatiti amestecand din cand in cand pana ceapa se caramelizeaza , in jur de 10 minute. 
Se adauga usutroiul, gingerul , amestecati si gatiti timp de 2 minute. 
Apoi se adauga chimenul, piperul, cardamomul , rosiile, foile de dafin ai mai amestecati si gatiti pana ce rosiile devin moi aprox 2 minute. 
Puneti carnea care a stat deoparte, adaugati si carofii, dovleceii , morcovii , piper si 12 cani de apa. 
Se lasa la fiert reducand focul de la mediu la scazut, acoperit partial pana cand carnea devine frageda si se condimenteaza cu sare si piper.
Se aseaza intr-o farfurie mare painea , dupa care deasupra se pune carnea si legumele. 
Sosul se pune intr-un bol si se serveste alaturi.


Total continuturi