Cauta reteta

Salata de vinete cu chimen si lipie


INGREDIENTE:

* 4 lipii ( paine arabeasca),

* 2 vinete mari,

* un catel de usturoi,

* 1/4 lingurita ulei susan

* o lingura zeama de lamaie,

* 1/4 lingurita chimen macinat,

* sare,

* piper negru macinat,

* 2 linguri patrunjel verde tocat,

* salata verde pentru ornat. ( sau rosii )


PREPARARE:

Preincalziti cuptorul cu circa un sfert de ora inainte de a va apuca de gatit.
Taiati lpiile fasii, asezati-le intr-un singur strat pe fundul unei tavi mari si bagati-le la cuptor 15 minute, pana cand se rumenesc si devin usor crocante. Lasati-le sa se raceasca pe un gratar.
Coaceti vinetele pe gratar sau intr-o tigaie antiaderenta, impreuna cu usturoiul, apoi indepartati pielita si lasati-le la scurs.
Puneti pulpa vinetelor in vasul robotului de bucatarie, impreuna cu catelul de usturoi, uleiul, zeama de lamaie si chimenul. Mixati pana la obtinerea unei paste fine, omogene.
Adaugati patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust.
Asezati salata in farfurii individuale, ornati cu frunze de salata verde si serviti cu fasii de lipie.
Se potriveste cu suc de potocale sau mandarine.

sursa:eculinar.ro

Total continuturi