Cauta reteta

Biryani kuweitian




INGREDIENTE:

Pentru orez:
*2 ½ cesti de orez basmati sau 400 g
*3 ½ cani de apa sau 875 ml

Pentru carnea de pui:

*3 linguri de ghee

*1 ceapa medie

*2 catei de usturoi, zdrobiti
 
*1 lingurita rasa ghimbir

*500 g file de piept de pui 

*2 cuburi de Maggi ® de pui Bouillon

*2 rosii medii sau 300 g, decojite si taiate

*½ ceasca iaurt sau 125 ml

*1 lingurita Suc de lamaie

*2linguri Pasta de rosii

*1 ½ linguri garam Massala

*½ lingurita turmeric

* 2 linguri frunze de coriandru, tocate

*2 linguri de menta proaspete, tocate

* un varf de cutit de sofran, inmuiat in ceascs ¼ sau 60 ml de apa

*optional caju pentru decor


PREPARARE:
Puneti orezul Si apa Intr-o cratita la fiert, acoperita timp de 15 minute sau pana csnd orezul este fiert. Eliminati excesul de apa ( daca este ) si raspanditi-l pe o farfurie mare sa se raceasca usor. Intre timp, puneti latopit ghee, adaugati ceapa si caliti timp de 4-5 minute sau pana se rumeneste si isi schimba culoarea. Adaugati usturoiul si ghimbirul si se amesteca. Apoi adaugati carnea de pui si se amestecati pana isi schimba culoarea.
Adaugati MAGGI ® cuburi de Bouillon de pui, rosiile, iaurtul, sucul de lamaie, pasta de tomate si condimentele. Se fierbe timp de 10 minute.Intr-un vas mediu, asezati jumatate din cantitatea de orez pregatit si amestecul de pui pe partea de jos. Se presara coriandru tocat si menta peste amestecul de pui si acoperiti partea de sus cu orezul ramas.
Se toarna apa de sofran peste. Acoperiti bine cu capacul oala si se fierbe la foc mic timp de 30 minute sau pana cand orezul este complet fiert. 
Ornati cu caju si serviti cald

2 comments:

shakuka spunea...

Ce inseamna ghee? care este denumirea din engleza sau cea originala?
De asemenea, ce contine garam Massala?

O inghititura arabeasca spunea...

Ghee este un unt indian, dar diferit ca gust fata de untul clasic (aduce usor a grasimea folosita in bucataria romaneasca ). Garam masala contine urmatoarele : boabe chimen,cuisoare,boabe piper negru,boabe cardamom, foi de dafin, boabe anason, scortisoara si lumi.

Total continuturi