Cauta reteta

Al Maslli - orez bahrainian



INGREDIENTE:
* jumatate caserola oaie ( cu os ) taiata bucati mari  fiarta circa o ora in garam masalla, un cub maggie si condimente arabesti ( sau ce aveti prin casa ).
 Apa in care a fiert nu se arunca, pastrati-o pentru prepararea orezului
* 1 cescuta orez basmati

MARINAREA CARNII:
Intr-un blender se pun urmatoarele ingrediente:
*frunze de menta
* piper negru
* 3 cuisoare
* 3 catei de usturoi
* scortisoara
* 1 lingurita cardamom
* 1 ceapa mica 
* turmeric
*  2 radacini de ginger proaspat
* 5 lingurite de unt
* sare
* 1 lingurita coriandru pudra
* sucul de la 2 lamaii
* putina apa

Dupa ce ati obtinut ca o pasta, pastrati o jumatate de cantitate in care adaugati 3 linguri de iaurt  iar cu cealalta marinati carnea circa 20 minute. 

OREZUL:
Se spala in 3-4 ape apoi se lasa deoparte in apa 30 de minute. Se stoarce, apoi Se pune la fiert apa in care ati fiert carnea si se adauga orezul ( cantitatea de apa trebuie intotdeauna sa fie cam un deget deasupra nivelului orezului ). Se mai adauga un cub de maggie si se acopera cu capac. Se lasa la foc redus 15-20 minute pana cand apa s=a evaporat. 
*Atentie: nu deschideti capacul cat timp fierbe si nu amestecati in el ! Cand este gata se rade deasupra putin morcov , se adauga o lingurita din uleiul din care ati prajit ceapa si se acopera cu capacul.


INGREDIENTE :
* 6 catei usturoi lasati intregi
* 1 cartof taiat bucati mari
* 1 rosie taiata in 4 sau 6 
* 1 ceapa mare taiata solzi pe care o prajiti separat
* 1/4 cana nuts ( pini, caju, nuci si stafide )
* coriandru proaspat pentru decor

Se incalzeste cuptorul, se aseaza orezul pe tava, la mijloc carnea marinata si langa cartoful, rosia si usturoii. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor circa 15 min. Dupa 15 minute se scoate folia de aluminiu si se lasa pana se rumeneste carnea, orezul si celelate ingrediente ( sa prinda o culoare aurie ).
Inainte de a servi, tresarati peste coriandrul proaspat, ceapa prajita si nucile, stafidele, pinii si caju.
Se serveste cu cealalta cantitate de pasta marinata ramasa.
Pofta buna !



  


Total continuturi

Gustariarabestiblogspot. Un produs Blogger.