Cauta reteta

Cartofi umpluti in sos de rosii


INGREDIENTE:

* 1 ½ kg cartofi , mici

* 2 linguri de ulei pentru prajit

* 2 cepe medii sau ( 250 gr tocate )

* 750 g carne de vita tocata

* ½ lingurita sare

*¼ lingurita piper negru

* ½ lingurita condimente 

* 2 linguri de seminte de pin , prajite in unt

* coriandru proaspat

* optional: cascaval ras sau parmezan

PENTRU SOS:
* 2 linguri de ulei de masline

*4 catei de usturoi feliati

* 3 rosii medii 

* 1/4 lingurita nuscoara

* coriandru proaspat

* 2 linguri de pasta de tomate

* 2 cuburi MAGGI ® bulion de pui

* ¼ lingura de piper negru macinat

* 2 cani de apa sau 500 ml 


PREPARARE:
Curatati cartofii si taiati-i pe jumatate. Taiati partea de jos pentru a avea o baza dreapta , apoi scobiti centrul si prajiti-i in ulei la foc mare , pana cand obtin  culoare aurie si jumatate fierti . .Intre timp , incalziti uleiul intr-o tigaie , se pune ceapa la calit timp de 3 minute  . Adauga-ti carnea tocata si amestecati pana cand carnea este gatita . Se condimenteaza cu sare si condimente . Se adauga semintele de pin prajite si coriandru proaspat .
Umpleti cartofii cu carnea de vita si treceti la a prepara sosul de rosii. 

Pentru a face sosul : ulei de masline intr- o cratita, adaugati usturoiul, apoi rosiile, nuscoara si se amesteca timp de 5 minute . Se Adauga pasta de tomate, Maggi ® bulion de pui cuburi , piper negru , coriandru si apa  . Se fierbe timp de 10 minute la foc mic .

Aranjați cartofii umpluti pe o tava, iar deasupra sosul de rosii .Radeti cascavalul deasupra si acoperiti tava cu folie de aluminiu . Se coace in cuptorul preincalzit la 200 ° C, circa  40 minute sau pana cand cartofii sunt fierti .

Total continuturi