Cauta reteta

Condimente folosite in bucataria araba

All spice (Baharat) 
   Acestea sunt fructe de padure care se aseamana cu boabele de piper. Adesea se gasesc amestecate cu nuscoara si cuisoare.Sunt pisate ( pudra ) si sunt folosite pentru a aroma tocanitele.
Anason (Yansoun) 
  Face parte din aceeasi familie ca a chimenului, fenicului si chimionului. Este in forma de stea si se foloseste adesea la perpararea condimentelor, cat si in diferitele feluri de mancare si dulciuri, ba chiar se prepara si ceairi.
Piperul negru (Filfil Aswad)
   Utilizat in toate tipurile de mancare, principalele feluri de mancare, supe si salate.
Seminte de chimon (Karawayeh) 
  Asemanatoare cu semintele de chimion, dar sunt de culoare maro si cu un gust picant. Se utilizeaza in felurile principale de mancare, cat si in supe si cafea.
                                                           
Cardamom (Hel) 
   Arata ca o pastaie, verde sau negru si sunt folosite in anumite feluri de mancare, dulciuri si cafea. Pentru o aroma mai deplina, recomand pisarea lor. Pentru cafeaua arabeasca puteti folosi si cardamom pulbere.
Chilli (Filfil Har) 
   Ardeiul iute rosu sau verde. Il cunoastem cu totii,este folosit din abundenta in bucataria tunisiana si algeriana. Semintele sunt frecvent folosite.
Scortisoara (Qrfa)
   Este folosita si in felurile principale cat si la dulciuri, produsele de patiserie si cafele.
Cuisoare (Kabsh Qrnafel)
   Sunt folosite la felurile principale, in prepararea condimentelor precum si in anumite dulciuri. 
                                                                           
Boabe de coriandru (Kuzbarah) 
   Sunt folosite in felurile principale de mancare si in prepararea condimentelor. Pudra lor este folosita si in supe, iar coriandrul proaspat este folosit din abundenta in felurile principale, sosuri si salate.
Chimen(Kamoon) 
   Un condiment folosit intens in lumea araba in supe, mancaruri din carne/legume si salate.
Boabe negre (Habbet A-Sawda) 
   Seminte mici, negre, sunt folosite in produsele de panificatie, dulciuri si faimoasa branza din Siria "haloumi".
Garam Masala
   Condiment folosit in felurile principale de mancare.
                                                                           
Mixed Spices (Baharat)
   Un amestec de condimente care este folosit la scara larga in Orientul Mijlociu, in special cel " 7

spices" ( Sab'ah baharat ).
Nucsoara (Juzet A-Tayb)
   Se foloseste la felurile de mancare principala si este adesea combinata cu condimentul "All spice".


Boia (Filfil Hilu / Ahmar)
 Utilizat pentru aroma si culoarea sa in felurile principale, sosuri, condimente si salate. De asemenea se foloseste ca si decor( ex - pt hummos ...etc)
Sofran (Za'faran)
   Cel mai scump condiment din lume ! Folosit pentru culoarea sa ( pt a da culoare orezului ) cat si pentru aroma sa ( in felurile principale, dulciuri si cafeaua arabeasca )
Sumac (Sumak) 
   Macinat, de la fructele rosii ale unu copac, acrisor la gust, este folosit in salate , kebab si peste.
Turmeric (Kurkum)
   Originar dintr-o planta din familia gingerului, se utilizeaza pentru colorarea orezului si a altor feluri de mancare. Este folosit doar in canitati mici datorita aromei sale puternic amare.


Copyright© 2000 Arabic Slice

Total continuturi

Gustariarabestiblogspot. Un produs Blogger.