Cauta reteta

Nopți libaneze ( desert ) / Layali lubnan


INGREDIENTE :
  BAZA:
  *8 cani de lapte 
  *1 cană de gris 
  *1/2 cană zahăr
  *3 linguri apa de portocala
  
CREMA:
  *3 cani frisca apoi racita 
 * 3/4 cană zahăr 
  *1 linguriță aroma de vanilie
  *1 cutie qashta ( crema de gătit ) 
  
TOPPING:
  *1 cana fistic mărunțit 
 * Petale de trandafir uscate pentru ornat 
 
 SIROPUL DE ZAHĂR:
 * 2 cani zahăr
  * 1 cană de apă
 * 1 lingură apa de trandafiri
 * 1 lingură apa flori de portocal 
  *1 linguriță.  suc de lămâie


PREPARARE:
 Într-o oală la foc mediu, puneti toate ingredientele de bază la fiert, amestecând ocazional.  Odată ce începe să fiarbă, reduceți focul între mic și mediu, amestecând constant până când amestecul se îngroașă foarte bine.  Acest lucru va dura între 10-15 minute.

Scoateți și așezați pe un castron de 9 x 13 inci.  Se acoperă cu folie de plastic și se lasă să se răcească la temperatura camerei timp de 20 de minute.  Apoi puneți vasul în frigider pentru a se răci mai mult timp de 45 de minute.

Între timp, răciți frisca în congelator timp de aproximativ 10 minute.  Îndepărtați și bateți frișca până începe să devină mai fermă, adăugând zahărul treptat până când frișca este fermă.  Acoperiți și puneți în frigider să se răcească până când baza este gata.

Când baza este gata, îndepărtați folia de plastic și ungeti baza cu qashta (crema) . Apoi întindeți frișcă deasupra . 
Peste frișcă puneți fisticul , acoperind-o în întregime.  Se pune lasa la frigider sa se răcească peste noapte sau cel puțin 6 ore.  Cu cât este mai lung timpul , cu atât mai bine.

Pentru a pregăti siropul, aduceți zahărul și apa la fiert.  Odată ce începe să fiarbă, lăsați să fiarbă timp de 7 minute și apoi adăugați sucul de lămâie.  Se fierbe încă 1-2 minute și apoi se adaugă apa de trandafiri și apa de portocal.  Se amestecă bine și apoi se ia de pe foc.  Acoperiți și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei până când este gata să fie servit împreună cu desertul.

Pofta buna ! 

Total continuturi

Gustariarabestiblogspot. Un produs Blogger.