Cauta reteta

Salata de legume coapte cu ton (Mechouia)

Salata de legume coapte cu ton (Mechouia)

Este o salata traditionala tunisiana, foarte aromata si foarte usoara. Se serveste rece, deci e potrivita pentru zilele calduroase de vara. Dupa ce am preparat-o am avut ideea sa o transform putin, asa ca a ajuns in final si sub forma de tartine.

INGREDIENTE:

*4 rosii mari
*3 ardei grasi
*2 cepe mari
*1/2 capatana usturoi
*3 felii groase de vanata
*o mana masline negre
*3 oua
*2 conserve ton a 240 gr fiecare (de preferat in ulei de masline)
*3 linguri ulei masline
*1 lingurita oregano uscat
*1/2 lingurita piper

*sare

PREPARARE:

  1. Ceapa se curata si se taie in patru. Usturoiul necuratat se invelestein folie de aluminiu. Restul legumelor doar se spala. Se aseaza toatelegumele direct pe tava de copt si se dau la cuptor pentru 50 minute la 200C. Intoarceti ardeii din cand in cand.
  2. Ouale se fierb tari.
  3. Cand legumele sunt coapte, le scoateti pe o farfurie, exceptand ceapa pe care o mai lasati inca 10 minute la cuptor. Ardeii iiacoperiti cu o folie sa "transpire" putin si sa-i puteti curata mai usor.
  4. Cand legumele se racoresc si le puteti manevra cu mana, curatati rosiile de coaja si puneti-le intr-o strecuratoare sa se scurga sucul care-l lasa. Decojiti si ardeii si curatati-i de cotoare si seminte. Scoateti usturoiul copt din coaja.
  5. Tocati apoi toate legumele cuburi si amestecati-le.
  6. Amestecati uleiul, piperul, oregano si sare dupa gust si turnatipeste legume. Amestecati usor si dati la frigider pana in momentul servirii, minim 30 minute.
  7. In momentul servirii, asezati legumele coapte in boluri individuale, presarati ton maruntit deasupra in strat generos, apoi decorati cumasline si felii de oua. Serviti cu paine prajita.
  8. Daca doriti sa pregatiti tartine: puneti legumele coapte in blender si dati cateva pulsuri ca sa devina o pasta. Prajiti felii de paine, ungeti-le cu pasta de legume coapte, presarati ton maruntit, masline taiate marunt si deasupra presarati galbenus de ou sfaramat.

sursa:e-retete.ro

Total continuturi