Exista si o oala speciala, cu doua etaje cu care se prepara aceste fel de mancare. Jos se pregateste supa de pui si legume iar la etajul de sus se pune coucousul care se va face in aburul supei. Daca nu dispuneti de aceasta oala speciala, atunci preparati separat couscous-ul.
INGREDIENTE:
* 500 gr carne de pui taiata bucati mari (pulpe dezosate)
* 1 ceapa mare
* 1 rosie mare
* 1 lingurita turmeric
* 1 lingurita rasa ghimbir
* 1/2 lingurita piper
* 1/2 lingurita chilli pudra
* 1 lingurita sare
* 200 gr dovlecel
* 150 gr varza
* 200 gr gulie
* 150 gr morcov
* 200 gr cartofi
* 200 gr rosii mici
* 100 gr pastai
* 2 linguri ulei masline
* 4 cescute couscous
PREPARARE:
Folositi o oala mai mare. In uleiul incins caliti ceapa tocata marunt. Cand se inmoaie adaugati puiul si prajiti pe ambele parti doar pana-si schimba culoarea. Adaugati rosia decojita taiata cubulete si lasati totul sa fiarba inca 10 minute, pana se formeaza un sos.
Adaugati condimentele si stingeti cu 1.5 l apa. Fierbeti 25 minute.
Toate legumele se taie bucati mari. Rosiile se lasa intregi.
Adaugati in supa prima transa de legume: varza, gulia, morcovul si pastaile. Fierbeti cca 20 minute.
-Adaugati a doua transa de legume: cartofii, rosiile si dovlecelul. Mai fierbeti 30 minute. Verificati de sare si daca toate legumele sunt fierte. Pastrati la frigider si serviti cu couscous. Este mai bun a doua zi, gusturile se imbina mai bine.
Pentru servit se preparacouscous.(1 cescuta este suficient pentru 2 persoane). Se aseaza pe o farfurie lata. Se face o gaura in mijloc si se aseaza carne. Se stropeste coucousul cu supa de pe legume. Legumele se aseaza de jur imprejur.
* in couscous se adauga inn mod normal smen, adica unt clarificat si pastrat la borcan; daca nu aveti, il puteti inlocui cu cateva bucatele de branza cu mucegai de genul gorgonzola; se adauga cand couscousul e fierbinte
CUM PREPARAM COUSCOUS:
Se prepara pe abur sau prin inmuiere cu apa calda. Poate fi folosit ca si garnitura in special la mancarurile cu sos sau in salate.
INGREDIENTE:
* 1 ceasca couscous
* 1 ceasca apa fierbinte
* 1/2 lingurita sare
* 1 lingura ulei de masline (sau de samburi de struguri sau de nuci)
PREPARARE:
Punem couscousul intr-un bol. Adaugam sarea si amestecam bine.
Turnam peste el 1 ceasca apa fierbinte. Lasam sa stea 5 minute, pana apa se absoarbe
Adaugam uleiul si cu o furculita incepem sa amestecam pana se desface bob cu bob, cam 1 minut, apoi se poate servi.
* uleiul de nuci care e mai scump dar foarte aromat e indicat sa il folositi cand serviti couscousul simplu sau langa o salta asortata; daca il seviti langa mancaruri cu sos folositi fie ulei de masline, fie de samburi de struguri.
sursa:e-retete-ro.
5 comments:
se poate inlocui couscous cu bulgur?
Desigur daca nu gasiti se poate inlocui, orice idee de a inlocui un ingredient pe care nu-l detinem este intotdeuna buna !
puteti va rog sa treceti sursa daca toti luati retete de pe siteul meu? ar fi dragut... petrec mult timp sa fac aceste poze, nu va bateti joc de munca mea si probabil a altora
imi pare rau,dar pana nu lamuresti problema cu retetele si pozele eu te scot din lista si de la urmarire,nu imi place sa citez surse false. uite reteta ta este ,se pare, luata de aici.Atunci cand iei ceva de la cineva daca nu ai acordul si ea spune ca nu ai acordul trebuie sa citezi sursa!!! sincer nu ma asteptam ,eu te admiram pt cum gatesti :
http://www.e-retete.ro/retete/couscous-cu-sapte-legume
stiu ca nu imi publici comentariul,nici nu imi pasa,doar ca m-ai dezamagit,imi placea asa de mult blogul tau!
Ma rog....dar de ce nu se publica si in situl tau draga Ivascu Ioana de unde le-ai "copiat " ? Ca nu sunt ale tale desigur aceste retete , ci sunt luate de pe alte situri, traduse si puse pe situl tau !
Daca va place blogul care ma straduiesc sa fac o culegere din toate retetele arebesti, fie ca sunt deja traduse , fie ca eu ma chinui sa le traduc, bine ... daca nu va place aveti alegerea de a nu mai urmari acest blog, chiar va rog !
ACEST BLOG A FOST CREAT SPECIAL PT CEI CARE DORESC A INCERCA RETELE, SI NU PENTRU A LE INVESTIGA SURSA !
Trimiteți un comentariu